Spirituelle hjørne

På denne side vil du kunne læse om mere spirituelle emner, men før du kaster dig ud i dette – eller skynder dig væk i forskrækkede forestillinger om at være havnet i et forum med flower-power bukser, sølvpapirhatte og urtete, vil jeg gerne forklare dig, hvad jeg tænker om spiritualitet.

I min forståelse af spiritualitet, dækker begrebet på ingen måde over religiøse anskuelser, men istedet over en ærbødig nysgerrighed på de fænomener, vi kender til i vores dagligdag, men som vi måske endnu ikke kan måle, veje og forklare i videnskabelige artikler. Jeg læner mig lige gerne op af Einstein og kvantefysikkens opdagelser, neuroscience, viden om hjertets intelligens – som vores nyere forståelse af bevidsthed og betydningen af energi.

Og – så har mange års studier af budistisk filosofi og psykologi selvfølgelig også inspireret mig, både til at forstå sindets natur, hvordan vi begrænser os selv, hvordan vi frisætter os af lidelse, og ikke mindst at der er mere til os, end det vi normalt identificerer os med.

Er du nysgerrig, er du velkommen til at læse videre og se med i de forskellige indlæg;

 

Et af de mennesker, jeg på det seneste har været mest inspireret af, er Mooji. Du kan både lære ham at kende, og blive inspireret omkring sindets natur, betydningen af ‘heartmind’ og meget mere i dette interview;

Mooji fortæller i denne video om betydningen af at kunne leve med tillid, hvordan tillid har betydning for vores robusthed og modstandskraft, at vi kan sætte os udover frygt og bekymringer og turde…

 

 

 

I vores dagligdag forstår vi ofte os selv som den person, der er datter, søn, far, mor, vores titel og profession, at være dygtig til nogle ting og ubehjælpelig på andre områder, at være rationel eller følsom, rig eller fattig og mange, mange andre attributter. Hvis vi kravler op i helikopteren og kigger ned på vores liv, vil vi se at intet af det vi identificerer os med i sig selv er særligt fyldestgørende, og nogle af de etiketter vi har tilskrevet os selv er måske endog ukonstruktive og begrænsende. At læne sig op af de historier vi fortæller om os selv, kan gøre os sårbare og være risci business, for hvad nu hvis (når!) vilkårene forandrer sig. Du kan om kort tid læse hele artiklen her.

 

Nyhedsbrev